Gurbetçi vatandaşların yurtdışında bulunmalarını fırsat bilen ve boş evleri hedef alan hırsızlar, bu kez de Almanya'da yaşamakta olan Ş.D. adlı kişinin Hasankadı mahallesindeki evini gözlerine kestirdi. Hırsızlık olayında, evin garajında muhafaza edilen, 2006 model ve 74 AAT 033 plakalı Grand Cherokee markalı lüks bir araç ile içerisinde değerli altınlar ve önemli miktarda nakit paranın saklandığı bir çelik kasa çalındı. Bu hırsızlık vakası, çevredeki komşuların dikkati sayesinde ortaya çıktı ve hemen jandarma ekiplerine bildirildi. Ekiplerin yaptığı ilk incelemelerde, çalınan lüks aracın son olarak Gökçebey bölgesinde görüldüğü bilgisine ulaşıldı, ancak hırsız ya da hırsızlar hakkında henüz bir iz bulunamadı.


Hırsızlar zekice bir plan yaptı! 

Hırsızların giriş yaptıkları evde büyük bir dikkat ve planlama ile hareket ettikleri anlaşıldı. Öncelikle, evin kapılarını zorlayarak içeriye girdikleri ve çelik kasayı açmak için profesyonel aletler kullandıkları tespit edildi. Ancak kasayı tamamen açmayı başaramadılar. Bunun üzerine, hırsızlar kasayı bulunduğu yerden alarak, önceden belirledikleri kaçış aracı olan garajdaki lüks araca yüklediler. Hırsızlık faaliyetlerinin kanıtlarını yok etmek amacıyla da, evdeki güvenlik kameralarına ait kayıt cihazını da söküp alarak olay yerinden uzaklaştılar.

Olayın izi hala sürüyor! 

Bu vakalar, gurbetçi vatandaşların yurtdışında bulundukları dönemlerde evlerinin güvenliğini sağlamalarının önemini bir kez daha gözler önüne seriyor. Jandarma ekipleri, hırsız ya da hırsızların yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı ve çevredeki güvenlik kameralarından elde edilen görüntüleri incelemeye aldı. Hırsızlıkla ilgili yeni gelişmelerin ortaya çıkması ve faillerin yakalanması için yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu tür olayların önüne geçebilmek için mahalle sakinleri ve güvenlik güçleri arasındaki işbirliğinin artırılması ve güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yorum

Daha yeni Daha eski