Almanya da saatlik asgari ücret ne kadar? Almanya aylık asgari ücret 2024 ne kadar? Soruları sık sık Google üzerinden atılmakta. Türkiye'de olduğu gibi Almanya'dada yeni zaam ücretler belli oldu? Soruların cevaplarını bu yazıda bulabileceksiniz! 




Almanya çalışma saati ne kadar? 

Almanya'daki yasalara göre günlük maxiumum çalışma süresi 8 saat olup haftalık 40 saat asgari çalışma yapılabilir. 8 saati geçen her dakika mesaiye geçmesi mecburdur. Fakat Almanya'da yaşayan Türk bireyler maalesef bu saatin çok çok üzerinde çalışıyorlar diyebiliriz. Yapılan son açıklamalara göre Almanya bir çok Avrupa ülkesinde olan 4 gün çalışma 3 gün izin testini hayata geçirdi, uzmanlar tarafından olumlu sonuçlar gelirse Almanya 4/3 çalışma şekline geçecek. 


Almanya asgari ücret 2024 Almanya'da asgari ücret ne kadar? Almanya'daki Türkler ne kadar kazanıyor? 

Almanya'da tam zamanlı çalışma haftalık ortalama 35-40 saat sürer ve 2023 itibarıyla saatlik minimum ücret 12 Euro'dur. Kazançlar iş alanı, deneyim ve eğitim düzeyi gibi faktörlere göre değişir, özellikle mühendislik, IT, sağlık ve hukuk gibi sektörlerde ücretler daha yüksektir. Maaşlar kariyer ilerlemesiyle artar, ancak brüt kazançtan sosyal güvenlik ve vergiler düşüldüğünden net kazanç farklıdır. Güncel bilgi için Almanya'nın resmi kurumlarının web sitelerine başvurmak en doğrusudur.


Yapılan son araştırmalara göre, Avrupa'da aylık brüt asgari ücretin en yüksek olduğu ülkeler listesinde Almanya 3. Sırada yer alıyor. Ocak ayında yapılan son zaamlardan sonra asgari ücret duyanları bir yandan sevindirdi! Almanya 2024 Şubat itibariyle 2bin 54 dolar aylık asgari ücret veriyor. Şunu da unutmamak gerekir ki Almanya da asgari ücretle çalışanların oranı %5dir. Buda demek oluyor ki nüfusun %95i 2bin 54 liradan kat ve kat daha fazlasını kazanıyorlar. Asgari ücretle çalışan nüfusun çoğunluğu Türklerden yer aldığı düşüncesi sizce ne kadar doğru? Yorumlar kısmında en içten duygularınızı bizlere belirtmeyi unutmayın. 


Yorum

Daha yeni Daha eski